Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Зустріч відбулася за участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана та голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва з одного боку, та єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера, директора Внутрішнього ринку енергоресурсів при енергетичному департаменті Єврокомісії Клауса-Дітера Борхардта та іншими представниками ЄК – з іншого.

Читайте також: Говорити, що Україна домовилася з РФ щодо газу – зарано, — Яценюк

Сторони дійшли згоди, що результатом переговорів має стати проміжна угода, яка гарантуватиме постачання газу в Україну та стабільність його транзиту в країни ЄС цієї зими. Ця угода має містити чіткі гарантії як щодо постачання "Газпромом" узгоджених обсягів газу в Україну, так і щодо розрахунків "Нафтогазу" за поставлений газ.

Узгоджена позиція ЄК та України передбачає необхідність підписання між "Нафтогазом" та "Газпромом" документів, які будуть обов’язковими для виконання обома сторонами та виключатимуть можливість зміни умов в односторонньому порядку будь-якою зі сторін.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко запевнив, що цієї зими Україна буде забезпечена газом, а ціна за тисячу кубометрів російського газу до 31 березня 2015 року становитиме 385 доларів США.