Про це після розмови із командиром батальйону “Донбас” Семеном Семенченком повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.

“Уже підтверджено знайденими трупами знищення шістьох терористів”, — зазначив Геращенко.

За його словами, в районі тепловозного депо в Іловайську був затриманий громадянин Євросоюзу, серб за походженням, Мирослав Рохач, “що має громадянство Словацької республіки, уродженець міста Банська Бистриця”.

При ньому виявлений паспорт громадянина Словаччини з відміткою про перетин кордону України 03.07.2014 року в аеропорту Жуляни. Він був мінометником у терористів. Сказав, що нібито приїхав в Україну не як найманець, а за переконаннями. Цю версію перевірить слідство,
— розповів радник Міністра внутрішніх справ.

“Це перший випадок документально підтвердженого взяття в полон громадянина однієї з країн Європейського Союзу, який воює на боці терористів. Міру його провини визначить суд”, — наголосив Геращенко.

Громадянин Словаччини сербського походження сказав, що йому відомо, “що на стороні терористів в Іловайську воювали й інші серби, але йому невідомо чи залишилися вони живі після нічного штурму".

Нагадаємо, за словами командира батальйону "Донбас" Семена Семенченка, учора, 18 серпня, його підрозділ, а також окрема рота батальйону "Дніпро" і 2-й взвод батальйону "Азов" вели важкі бої на підступах до Іловайська.