Як повідомляє прес-служба Держкіно, у видачі державного посвідчення для розповсюдження і демонстрації телесеріалу "Білі вовки" було відмовлено згідно з рекомендаціями експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів.

За оцінками експертів фільм, крім присутньої ненормативної лексики та пропаганди війни та насильства, містить популяризацію та героїзацію діяльності спецпідрозділів Росії, становить загрозу для безпеки України та її територіальної цілісності. Тому, враховуючи політичну та соціокультурну ситуацію в країні, інтервенцію північного сусіда і рекомендації Експертної комісії, Держкіно відмовило у видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування зазначеного серіалу, - розповіли у прес-службі.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко, коментуючи цю заборону, сказав: "Позиція Держкіно залишається незмінною, оскільки не змінилася ситуація на сході: поки проходить Антитерористична операція, недоречна демонстрація фільмів з пропагандою російських спецпідрозділів".

Нагадаємо, чотирьом російським стрічкам відмовили у видачі прокатних посвідчень, серед них "Тарас Бульба" Володимира Бортка, який викривлює історичні події.