"Українські виробники також досягли певного рівня, причому і за якістю, і з безпеки цієї продукції. Вони були активними учасникам наших переговорів з Європейським союзом. З ЄС у нас є домовленість, що на сир буде нульове мито, тобто ми зможемо вільно експортувати сир без обмежень, якщо він буде відповідати європейським стандартам якості", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Відповідаючи на питання про те, чому Росспоживнагляд серйозно критикує якість українських сирів, П'ятницький сказав: "Ви знаєте, будь-який ринок, або ринок сиру або якийсь інший, це ринок досить жорсткої конкуренції. Зрозуміло, що так чи інакше російський бізнес, який працює в цьому секторі, він росте, він нарощує свої потужності, і, звичайно, їм потрібен певний ринковий простір".

"Якщо не російський ринок, то на сьогоднішній день у нас, мені здається, є відмінна перспектива. Європейський ринок також складний, він дуже конкурентний, обсяги споживання у нього інші. З іншого боку, це і сигнал для нашого споживача, що нас очікує вища якість нашої продукції, ми будемо споживати кращий сир", - зазначив він.

Нагадаємо, Росспоживнагляд з 7 лютого вводить заборону на ввезення до Росії сирів деяких українських виробників, які посіли неконструктивну позицію у вирішенні проблеми якості даної продукції.