Про це він сказав в інтерв’ю “Новой газете”.

“Точка неповернення реальної загрози нами не досягнута. Я взагалі вважаю, що за великим рахунком ця точка буде досягнута лише тоді, коли пан Путін позбудеться своїх необмежених імперсько-владних повноважень і контролю над ядерною кнопкою. Інакше буде зберігатися постійна загроза: для України, для громадян Російської Федерації, для російського бізнесу, для наших двосторонніх відносин, для всього світу”, - вважає Гриценко.

“Ми забуваємо про те, що приблизно 20 країн світу (одна з них - це Іран) дуже уважно дивляться, чим закінчиться конфлікт між Україною і Росією… Ось чому саме ядерні держави США і Великобританія грають першу скрипку в реакції на російську агресію… Тому що, якщо цю ситуацію не стримати – світ рознесеться. І тоді жодних аргументів не буде для стримування ядерного озброєння та Ірану, та інших країн з групи потенційних володарів зброї масового ураження”, - сказав політик.

На думку Гриценка, “приблизно через тиждень ми зможемо сказати, чим закінчилися міжнародні зусилля з локалізації та припинення конфлікту”.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін вважає, що умови Будапештського меморандуму про гарантії територіальної цілісності України не можуть поширюватися на нову владу в Києві, бо вона прийшла шляхом революції, а отже виникла нова держава.