"За попередньою інформацією, Віктор Янукович вже ухвалив революційне рішення про об’єднання міністерств. Також стала відома можлива кандидатура на пост глави нового відомства — це нинішній секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова", — повідомляє "LB.ua".

Член Громадської гуманітарної ради при Президенті України Семен Глузман сказав виданню, що не чув про те, що таке рішення вже ухвалене.

"Але мені відомо, що в кабінеті Президента тема обговорювалася не раз. Я прихильник об’єднання — так живе весь нормальний цивілізований світ. Вирішити проблему системи охорони здоров’я окремо від соціальної системи неможливо. Дуже багато ланок у цих системах дублюються. Наприклад, як можна впроваджувати принцип "гроші ходять за клієнтом", коли клієнт одночасно є клієнтом двох відомств? Для психіатрії це дуже актуально. Разом з тим, об`єднання може виявитися небезпечним – якщо рішення буде необдуманим, непідготовленим і революційним. Така ситуація може не полегшити життя двох міністерств, а угробити їх, а заразом і всю соціальну сферу", — сказав він.