Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Помер Баадур Цуладзе: біографія та фільми видатного актора та режисера

      Помер Баадур Цуладзе: біографія та фільми
      Помер Баадур Цуладзе: біографія та фільми / 24 Канал

      Грузинський та радянський актор і режисер Баадур Цуладзе помер на 83 році життя 13 травня 2018 року. Відомо, що митець страждав від від затяжної хвороби.

      Помер Баадур Цуладзе в столиці Грузії – Тбілісі. За своє життя актор знявся у більш ніж 90 фільмах, Окрім того, Цуладзе зняв 10 власних фільмів та працював ведучим на телебаченні.

      Читайте також: Помер Вадим Мулерман – біографія та пісні відомого радянського виконавця

      Біографія Баадура Цуладзе

      Грузинський актор і режисер Баадур Цуладзе народився 5 березня 1935 року в місті Батумі. У 1961 році закінчив режисерський факультет ВДІКу. Навчався в майстерні Олександра Довженка та Михайла Чіаурелі. У цей час працював режисером і актором в кіностудії "Грузія-фільм". Поставив кілька фільмів, працював режисером дубляжу.


      Помер Баадур Цуладзе 13 травня 

      У 1964 році взяв участь в зйомках короткометражного фільму "Свадьба". У 1965 році виконав роль судді в комедії "Пьер – сотрудник милиции", , а в 1968 році вперше зіграв головну роль у фільмі "Рубежи".

      Всього Цуладзе виконав більше 90 ролей в кіно. У 1970 роки брав участь в зйомках фільмів "Интеграл" (1970), "Я, следователь…" (1971), "Сибирский дед" (1973), "Капитаны" (1974), "Первая ласточка" (1975), "Приключения Буратино" (1975), "Цыган" (1979). 

      Найбільш відомими роботами актора є ролі у фільмах "Мелодии Верийского квартала" (1973), "Блондинка за углом" (1984), "Житие Дон Кихота и Санчо" (1988), "Молитва Лейлы" (2002).

      Читайте також: Помер Олег Треповський – біографія та фільмографія відомого актора

      Серед останніх робіт актора – головна роль танкіста в кіноальманаху "Сердце мое – Астана" (2011), роль діда у фільмі "Залетчики" (2014 року) і головна роль у фільмі "Кавказское трио" (2015).


      Біографія та фільми ​Баадура Цуладзе

      Баатуру Цуладзе також спробував себе в ролі режисера. У 1962 році він став режисером документального фільму "Три песни". Серед повнометражних режисерських робіт Цуладзе значиться фільм "Наш черед, ребята!" (1986).

      Окірм того, Цуладзе викладав акторську майстерність в Інституті театру і кіно імені Шоти Руставелі, а також вів кулінарну телепередачу на грузинському телебаченні. 

      Актор був Президентом Гільдії кіноакторів Грузії, визнаний Заслуженим артистом Грузинської РСР (1979). Цуладзе нагородили премією "Золотий морський коник" за внесок у розвиток кіномистецтва (2015).


      Біографія та фільми ​Баадура Цуладзе

      Фільмографія Баадура Цуладзе

      Актор знявся в кількох українських фільмах:
      - "Контрабанда" (1974),
      - "Еквілібрист" (1976, т/ф, Сандро),
      - "Куди він подінеться!" (1981, Амбарцумов),
      - "Гостра розмова" (1981, епіз.),
      - "Блондинка за рогом" (1984, Рашид Рашидович).

      Окрім того, актор ще зіграв в таких фільмах:
      - "Метеоидиот" (2008)
      - "Будьте моим мужем" (1981)
      - "Тегеран-43" (1980)
      - "Удача" (1980)
      - "Цыган" (1979)
      - "Сватовство гусара" (1979)
      - "Metsamete gochi" (1979)
      - "Расписание на послезавтра" (1978)
      - "Shesveneba" (1978)
      - "Три жениха" (1978)
      - "Комедия ошибок" (1978)
      - "Ночь над Чили" (1977)
      - "Покорители гор" (1977)
      - "Лимонный торт" (1977)
      - "Бабочка" (1977)
      - "Термометры" (1976)
      - "Три рубля" (1976)
      - "Любовь с первого взгляда" (1975-1988)
      - "Приключения Буратино" (1975)
      - "У самого Черного моря" (1975)
      - "Странствующие рыцари" (1975)
      - "Центровой из поднебесья" (1975)
      - "Любовь, велика сила твоя" (1975)
      - "Первая ласточка" (1975)
      - "Ау-у!" (1975)
      - "Субботний вечер" (1975)
      - "Утренние колокола" (1967)
      - "Мой друг Нодар" (1967)
      - "Город просыпается рано" (1967)
      - "Он убивать не хотел" (1966)
      - "Стрекоза" (1954)

      Власні фільми Баадура Цуладзе:
      - "Наш черед, ребята!" (1986)
      - "Для любителей решать кроссворды" (1981)
      - "Пари, Бабочка, Три рубля, Термометр и т.д." (1980)
      - "Удача" (1980)
      - "Перерыв" (1978)
      - "Любовь, велика сила твоя" (1975)
      - "Вальс на Мтацминде" (1975)
      - "Белые камни" (1972)
      - "Гладиатор" (1972)
      - "Мяч, перчатка и капитан" (1969)

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук