Архів
Курси валют
Погода
-12°C
-9°C -14°C
  • неділя
    -13°C -17°C
  • понеділок
    -12°C -20°C
  • вівторок
    -14°C -23°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Шеф-кухар Себастіан Моттен поєднує морські продукти зі справжньою бурбонською ваніллю

Ресторани світу 14:53, 15 січня 2011 1855

Коли на острові Реюньйон сонце хилиться на захід, на пляжах починає спадати спека. У цьому кліматі людям найкраще смакують такі фрукти, як манго.

Себастіан Моттен родом з Парижа. Останні 10 років він мешкає на острові Реюньйон. Йому подобається використовувати у своїх стравах морські продукти, особливо зі справжньою бурбонською ваніллю.

“Ваніль - це щось особливе. Вона робить їжу дуже екзотичною. Її не можна використовувати надто багато. Потрібно додавати стільки, щоб отримати легкий ванільний аромат. Але так, щоб і було відчутно природний присмак риби”, - каже шеф-кухар (острів Реюньйон) Себастіан Моттен.

На острові Реюньйон бурбонської ванілі є вдосталь. У минулому територію навіть називали островом “бурбонів”. Ваніль - одна з найдорожчих пряностей у світі. Її вартість сягає сотень доларів за кілограм. Для своїх страв Себастіан Моттен вибирає інгредієнти сам. Сьогодні у меню особлива страва з регіону Індійського океану - риба Святого Петра.

“Рибу Святого Петра можна готувати по-різному. Ця риба дуже смачна. Для її приготування не потрібно багато додаткових інгредієнтів”, - зазначив шеф-кухар.

На ринку у столиці Сен-Дені можна знайти безліч свіжих продуктів. Не бракує там, звичайно, і ванілі. Найпрестижніший готель острова Реюньйон називається “Saint-Alexis”. Свого часу тут зупинявся екс-президент Франції - Жак Ширак. Керує готелем німкеня, яка закохалася в острів з першого візиту.

 “Це французька заморська територія. Тому громадяни Франції мають тут певні переваги, зокрема мовні. Крім того, з Франції сюди легше добратися. Французи почувають себе тут як вдома, а європейці - у Європі”, - розповідає власниця готелю "Saint-Alexis" Інге Майтінгер.

Риба Святого Петра є рідкістю навіть для французьких гурманів. Спершу Себастіан Моттен відрізає плавники і смажить філе риби в оливковій олії.

“До риби ми додаємо овочі і подаємо її із смаженими картопляними чіпсами. Це дуже поширена страва на Реюньйоні”, - каже шеф-кухар Себастіан Моттен.

Страву поливають сметаною та викладають овочі. Коли все готово, рибу подають із картопляними чіпсами. Страву довершує особливий ванільний соус.
 

Джерело: 24 Канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук