Погода у столиці холодна, ще й дощить. Та це не зупинило навіть наймолодших бігунів. Дітлахи усі гуртом вийшли на старт і пробігли символічні 500 метрів. Це найменша дистанція у забігу. Проте юні спортсмени надзвичайно задоволені.

Забіг на 500 метрів – особливий, участь у ньому беруть діти з аутизмом. У клубі "Кідс аутизм геймс" з ними постійно займаються спортом. А участь у масштабних подіях допомагає їм соціалізуватися.

Дорослі ж бігли великі дистанції – 42 та 21 кілометри. Для учасників марафону перекрили центральні вулиці міста і Поділ. Територію марафону розширили, тому спортсмени ще краєвидами Києва встигли помилуватись.

Біг марафон і працівник нашого телеканалу, водій Микола Балтабаєв. І не сам, а разом із сином.

Читайте також: Під час міжнародного марафону у Києві помер чоловік

Погода сприяє, сьогодні не спекотно, тонізуючий, легкий дощик. Сьогодні в мого сина дебют, він пробіг зі мною свій перший марафон,
– розповів учасник марафону Микола Балтабаєв.

Не обійшлося на марафоні без інцидентів. Під час забігу помер директор "Тернопільського м'ясокомбінату" Віктор Малюта. 54-річний чоловік вперше брав участь у забігу, спеціально для цього приїхав з Тернополя, долав невелику дистанцію – 10 кілометрів. Йому раптово стало зле. Медикам не вдалося врятувати життя бігуна.

Це сталося на 5 кілометрі, зупинилося серце. Як кажуть очевидці, він біг, впав, йому одразу почали надавати допомогу спочатку учасники, які бігли біля нього. Потім під'їхали волонтери Червоного Хреста, вони почали качати його, тому що він почав втрачати свідомість і зупинялося серце. Це все відбувалося дуже швидко,
– сказав генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Саме тому організатори марафону радять новачкам без належної підготовки не бігти великі дистанції і готуватися до участі у забігах. Якщо сил бігти немає – краще не ризикувати життям і зійти з дистанції.