Про загибель баскетболіста повідомив американський таблоїд TMZ. Також цю інформацію підтвердило провідне американське спеціалізоване видання ESPN.

Радимо ознайомитися! Кобі Браянт – історія життя легендарного баскетболіста

Дивіться відео з місця загибелі Кобі Браянта

Згодом підтвердження з’явилося від влади Калабаса. За їхніми словами, ніхто, хто перебував на землі, не постраждав. Натомість у гелікоптері поряд із Браянтом були ще чотири особи – усі загинули.

Також свої співчуття вже висловив президент США Дональд Трамп.

Деякі видання пишуть, що у момент катастрофи разом із Браянтом перебували його чотири доньки – Джіанна, Наталія, Б’янка та новонароджена Капрі. Натомість інші журналісти це спростовують. Також місцеві ЗМІ пишуть, що на борту була лише Джіанна. Дівчині було 13 років. Щодо інших пасажирів, то це один із гравців NBA і хтось із батьків.

Катастрофа, Браянт, вертоліт, гелікоптер, США, баскетбол
Кобі Браянт разом із доньками

Кобі та Джіанна Браянти: відео

До теми! Матчі НБА розпочнуть з хвилини мовчання в пам'ять про Кобі Браянта

Як сталася смертельна авіакатастрофа за участю Браянта

Журналісти TMZ пишуть, що вертоліт, який зазнав катастрофи, належав Браянту. В один момент він загорівся та пішов донизу. За даними влади Калабаса, гелікоптер зазнав катастрофи над віддаленим полем. Зрештою після падіння машини тут загорілася трава та усе огорнуло туманом. Щоправда, ніхто серед тих, хто перебував на землі, а ні не загинув, ані не постраждав.

Федеральне управління авіації США повідомило, що катастрофа сталася за "невідомих обставин". Водночас ЗМІ пишуть, що катастрофа сталася на 25 хвилині польоту, перед цим на висоті 500 метрів з машиною втратили зв'язок. Розслідуванням інциденту наразі займаються відповідні органи.

Дивіться відео з гелікоптером Браянта після катастрофи

Журналісти додають, цей гелікоптер був марки Sikorsky S-76. Браянт його використовував роками. Він літав на ньому здебільшого в подорожі. Крім того, ще за часів виступів за "Лос-Анджелес Лейкерс"спортсмен на вертольоті добирався до центру Лос-Анджелеса зі свого помешкання у Ньюпорт-Біч.

Сам Калабас розташовується у приблизно 48 кілометрах від Лос-Анджелеса. Тут проживають 23 тисячі жителів.

Катастрофа, Браянт, вертоліт, гелікоптер, США, баскетбол
Шлях гелікоптеру Кобі Браянта та місце інциденту / Дані ресурсу Flightradar

Цікаво, що місяць тому Браянт був на місці іншої аварії – на дорозі зікнулися машини. Щоправда, він не був учасником події, а лише заспокоював потерпілих і допомагав регулювати рух до того моменту, як приїхали спецслужби.

Зверніть увагу! Рекорди та досягнення Кобі Браянта

Що відомо про Кобі Браянта

Народився він 23 серпня 1978 року у Філадельфії (штат Пенсильванія). Закінчив баскетбольну кар’єру у 2016 році. Увесь час грав лише за одну баскетбольну команду – "Лос-Анджлес Лейкерс". Його називали одним із кращих баскетболістів всіх часів.

Загалом Браянт відіграв 20 сезонів у NBA. Під час них він 18 раз входив до команди всіх зірок. Двічі (2008 і 2012 роки) ставав олімпійським чемпіоном у складі збірної США з баскетболу. Крім того, він 11 раз входив у першу збірну сезону NBA. За кар'єру в лізі Брайант набрав 33 643 очки.

Брайант також є відомим багатомільйонними рекламними контрактами, зокрема, він співпрацював з Adidas і Nike, випускаючи іменні моделі кросівок. У 2018 році ексбаскетболіст отримав "Оскар" у номінації "Кращий короткометражний анімаційний фільм" за "Дорогий баскетбол".

Дивіться відео, яке присвячене пам'яті легендарного Кобі Браянта: