Фесенко зазначив, що деякі моменти прес-конференції Путіна треба сприймати не очами політолога, а очами психоаналітика. За спосртереженнями політолога, коли Путін казав, що в російській економіці все добре, відчувалася не впевненість, а зрештою він майже визнав, що Росія переживає фінансово-економічну кризу.

Також, на думку політолога, російський президент на словах виступає за територіальну цілісність України, а на ділі – примушує до прямих переговорів з сепаратистами.

Путін відчуває, що захід не хоче конфлікту з Росією, тому демонструє нахабність по відношенню до заходу, як вуличний хуліган демонструє, що у нього є ніж. Нажаль на деяких західних політиків це має вплив, – каже Фесенко.

Політолог наголошує, що говорити про якісь політичні зміни в Росії зараз не варто.

Я поки що не бачу для цього прямих підстав і найближчим часом це не станеться. Хоча іноді в Росії все відбувається дуже швидко. З історичного досвіду можу сказати, що до розвалу Росії призводило таке поєднання показників, як поразка у війні, економічна криза з соціальними проблемами і криза всередині еліти. Поки третього чинника нема в Росії, – каже Фесенко.

На думку політолога, Донбас Росії не пол кишені.

Одна з тез – Путін сказав хай українці самі вирішують свої проблеми, ми за політичну єдність України. Фактично це сигнал всім сепаратистам на Донбасі, що Донбас в Росію брати не будуть. Це Росії зараз не по кишені. Вони не хочуть фінансувати, вони не будуть відмовлятися від "Новоросії", від підтримки сепаратистів, тому варіанти дипломатичного заморожування цього конфлікту існують. Мінські домовленості вигідні Росії – це можливість зберегти обличчя для них.