Окрім того, було знижено рейтинги єврооблігацій України і країнову стелю до "B-", та водночас і підтверджено короткостроковий РДЕ в іноземній валюті "B".

"Зниження рейтингів відображає дедалі зростаючу слабкість позиції зовнішнього фінансування та обмеження здатності держави залучати кредити в іноземній валюті для рефінансування важких виплат за зовнішнім боргом у 2014-2015 роках. Міжнародні резерви, найімовірніше, надалі падатимуть з нинішніх низьких рівнів, підвищуючи ризик втрати довіри до гривні", — йдеться у документі Fitch Ratings.

Нагадаємо, 1 листопада Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній і національній валюті до В-.

А наприкінці вересня Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг єврооблігацій України. На думку експертів, це означає, що українська економіка ще не банкрут, але вже варто очікувати проблем з поверненням боргів. За оцінками "Мудіс", в України найгірший рейтинг на території Євразії.