Про це він сказав під час прес-конференції в Ново-Огарьово.

"Борг не погасили, нинішні платежі в повному обсязі не сплачуються. Більше того, якщо Україна не заплатить за лютий, то борг зросте. На сьогодні це 1,6 мільярдів доларів, а якщо не заплатять за лютий, то це буде близько 2 мільярдів доларів", - розповів Путін.

Він уточнив, що йдеться не про закінчення надання знижки з квітня, а про фіксацію заборгованості України за старою ціною. За словами Путіна, "Газпром" не може дозволити собі записувати в борг за ціною зі знижкою.

"Газпром" у цих умовах скаже, що оскільки платежі не платяться, а фіксується тільки борг, котрий збільшується, то краще фіксувати борг за нормальною ціною, а не за зниженою. Це чисто комерційна складова діяльності "Газпрому", в інвестиційних планах якої є дохідна і розхідна частина, а це все планується", - сказав Путін.

Нагадаємо, раніше глава “Газпрому” Олексій Міллер повідомив, що з квітня 2014 року російський газовий холдинг скасовує пільги на поставку газу Україні. Як відомо, з 1 січня російський газ коштує для України майже 270 доларів за тисячу кубометрів, однак переглядати вартість палива будуть щокварталу.

"Велика сімка" запропонувала Києву фінансову допомогу. До кінця березня країни G7 допоможуть Україні погасити борги перед російським "Газпромом".