2014 рік став успішним для економіки США. Про це повідомив на прес-конференції Барак Обама перед тим, як відправитись з сім’єю в різдвяну відпустку на Гаваї.

Адміністрації вдалось створити мільйони робочих місць, забезпечити десятки мільйонів медичним страхуванням, а інвестиції в технології видобутку сланцевої нафти та газу дозволили США стати лідером енергетичного ринку.

Америка зберегла лідерську позицію і на міжнародній арені.

Ми являємось лідером коаліції, ціль якої послабити і в результаті знищити ІДІЛ. Коаліція, в яку входять арабські країни. Ми — лідери в коаліції, ціль якої — зупинити агресію Росії в Україні. Ми — лідери в боротьбі з епідемією Ебола, — каже президент США Барак Обама.

Зразу після підписання президентом США закону в підтримку свободи України, Білий дім поширив заяву про те, що негайні санкції щодо Російської Федерації застосовуватись не будуть. Вашингтон знову закликав Москву виконувати взяті на себе зобов’язання.

У вашингтонському музеї проходить виставка Емілі Бжезінської дружини впливового політичного аналітика Збігнєва Бжезінського. Одна з її останніх робіт присв’ячена Євромайдану.

Довідка: ІДІЛ (Ісламська держава Іраку та Леванту) — головна організація для багатьох іракських повстанських груп ісламського (сунітського) віросповідання, створена 15 жовтня 2006 року як "Ісламська держава Іраку".