Вона заявила, що він 25 разів намагався сконтактуватися з нею, зі своїм братом, з сином, проте жодного разу йому це не вдалося, а лише після майже 30 спроб набрати потрібні йому номери телефонів екс-міністр вийшов на зв'язок з прес-секретарем партії "Народна Самооборона" Ларисою Сарган.

"Співробітники колонії продовжують подальший тиск на мого чоловіка. Як відомо, у нього є право на 12-годинну телефонну розмову з сім'єю, тобто з 6 годин ранку до 6 годин вечора він має право дзвонити і розмовляти з родиною, знайомими, друзями. Вчора протягом години Луценко зробив понад 25 спроб зв'язатися зі мною, з братом, зі знайомими, але йому це не вдалося. Не говорячи вже про те, що йому не надають можливості спілкуватися у визначений законом спосіб з адвокатами і захисниками", – каже Ірина Луценко.

Дружина Луценка додала, що сторона захисту готує звернення на ім'я Генпрокурора України Віктора Пшонки про порушення прав Луценка. Поміж того, захисники подадуть скаргу Омбудсману Валерії Лутковській, яка неодноразово заявляла про відсутність будь-якого впливу на свою діяльність з боку чинної влади.

До слова, тюремники запевняють, що екс-міністр Юрій Луценко некоректно повів себе щодо працівників колонії, відмовляючись виконувати наказ залишити чергову частину, де розмовляв по телефону.