Ми пропонуємо, перше - внести або розробити профільний законопроект, друге - зробити портфельне оподаткування при факторингових операціях, і третє - працювати чітко з бюро кредитних історій, тобто мати можливість вільного доступу до інформації, яка міститься в бюро кредитних історій. Це дасть можливість ринку вільно розвиватися, визначить правила гри на ринку, що зробить ринок прозорим, відповідно буде захищено інтереси і кредиторів, і позичальників, - відзначив Сергій Никифоров, директор Асоціації учасників колекторського бізнесу України.

В Американській торговій палаті певні: Україні потрібні такі зміни, за яких банківський сектор зможе працювати в конкурентних умовах прозоро.

Існує потреба ретельного очищення ринку, таким чином щоб на ринку існували справді серйозні істотні, важливі банківські інституції, які працюють за міжнародними стандартами прозорості капіталу, належності різних фондів, - розповідає Тарас Качка, в.о. президента Американської торгової палати.

Якщо існуватимуть чіткі і зрозумілі правила для всіх учасників ринку, то позичальникам буде легше отримати гроші, а кредитори отримають гарантії їх повернення.