"Ми до цього жодного стосунку не маємо. З боку влади ніхто не брав участі в тому, що сталося. Я сам тільки-но прочитав інформацію, що надійшла мені на мобільний", - заявив Геннадій Кернес.

За його словами, рішення про скасування дозволу топонімічної комісії на встановлення меморіальної дошки Юрію Шевельову депутати ухвалювали після всебічного обговорення.

"Ми працювали толерантно, вислухали всі точки зору. Якщо б ми дійсно хотіли демонтувати, то скористалися б існуючою забороною на встановлення таблички. До того ж, я міг своє рішення скасувати самостійно", - зауважив міський голова Харкова.

Читайте також: Кримінальні елементи спаяні з владою, – активіст про знесення дошки Шевельову

Нагадаємо, міська рада у Харкові відмінила рішення топонімічної комісії про встановлення дошки видатному мовознавцю, професору Гарвардського і Колумбійського університетів Юрію Шевельову. Відразу після цього троє чоловіків знищили пам’ятну таблицю.

Як повідомляє харківське видання "Медіапорт", чоловіки назвалися працівниками комунального підприємства "Жилкомсервіс". Спершу вони намагалися відділити дошку від стіни будинку за допомогою сокири. Коли їм це не вдалося, вони розбили дошку на кілька частин, забрали їх, і зникли з місця події.