Можливість підписання документа обговорювалася сьогодні на зустрічі Аксьонова з міністром навколишнього середовища, водних ресурсів і клімату Зімбабве Сейвіором Касукувері, передає "Кримінформ".

"Ми впевнені, що розвиток відносин між Росією та Зімбабве дозволить нам знайти точки дотику, позначити проекти, з якими ми спільно зможемо працювати довгий час. Республіка Крим з радістю готова підписати угоду про партнерство або меморандуми, які дозволять нам виділити основні напрямки, які будуть цікавити громадян Зімбабве і Республіки Крим", — сказав "глава Криму".

За його словами, Крим і Зімбабве повинні співпрацювати у сфері управління водним господарством і обмінюватися досвідом з екологічних питань.

Зі своєї сторони, зімбабвійський високопосадовець заявив, що делегація Зімбабве прибула до Криму поділитися з кримчанами досвідом 14-річного перебування під санкціями.

Нагадаємо, затверджені Радою ЄС 18 грудня обмежувальні заходи Євросоюзу стосовно Криму і Севастополя опубліковані в п'ятницю в "Офіційному журналі" ЄС.

До слова, за офіційними даними інфляція в Зімбабве в 2008 році становила 231 млн % .