Система iOS 8

Apple випустила нову мобільну "операційку" – iOS 8. Систему вже можна завантажити через Wi-Fi або iTunes. Оновлення доступне для iPhone 4S і всіх "п'ятірок", iPad 2, 3, 4, iPad Air, Mini, Mini Retina, а також для iPod Touch п'ятої серії.

Кардинальних змін у дизайні iOS 8 немає, зате є багато нових функцій. Приміром, система оповіщень тепер дозволяє відповідати, не заходячи у спеціальні додатки. Розпочати набір тексту можна спеціальним жестом — "змахуванням". Крім того, нова клавіатура QuickType може підказувати наступне слово і навіть цілі фрази, що значно пришвидшує написання.

Подвійний натиск на кнопку Home надає доступ до найпопулярніших контактів і запущених у фоновому режимі програм. Чималу увагу в iOS 8 приділили функціям, які дозволяють стежити за станом здоров'я і фізичною активністю користувача. Передусім, з'явився HealthKit — своєрідний центр керування фітнес-додатками.

З його допомогою користувач може рахувати кількість кроків, пройдену дистанцію, спалені калорії, визначити пульс, рівень глюкози в крові та багато чого іншого. Також додаток може відправляти повідомлення лікарю в екстреній ситуації.

Ще одна новація — голосовий помічник Siri тепер вміє розпізнавати мелодії та розуміє додаткові 22 мови. Також варто відзначити функцію "Сімейний доступ", яка передбачає обмін планами в календарі, фотографіями між членами родини, а також контроль інтернет-покупок.

Мультимодальний квадрокоптер

Японський виробник радіокерованих іграшок Tomy представив недорогий, але багатофункціональний квадрокоптер. Він має вигляд спортивної машинки і вміє не лише літати, а й швидко їздити. І навіть плавати.

Крім чотирьох гвинтів є великі колеса, які дозволяють без проблем пересуватися пересічною місцевістю. Уся електроніка надійно захищена від води.

Керувати апаратом можна виключно з пульта дистанційного управління. Жодних мобільних додатків не передбачено. Ну і найважливіше — коштує така забавка лише $100.