“Міністром охорони здоров’я дана особиста вказівка призупинити чи навіть не просто призупинити, а під час виписки зі стаціонару осіб поодиноких, безпритульних, без визначеного місця проживання, подовжити їм термін перебування у лікувальних закладах до підвищення температури”, - сказав начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Cтрельников.

У столичному центрі термічних уражень вже перебуває 19 безхатченків. Вони проходять повний курс лікування. Фахівці запевняють, ліків і палат вдосталь, доглядатимуть усіх потерпілих. Потрапляють вони сюди з різними діагнозами.

“Такі хворі, вони, грубо кажучи, група ризику. Коли стає холодно, вони палять багаття, вони лізуть у трансформаторні будки, вони отримують різного роду травми. І, як правило, вони всі знаходяться у нас”, - розповів заступник головного лікаря центру термічних уражень Сергій Стаскевич.

Окрім лікування та обстеження, лікарі даватимуть безпритульним нові речі. Кажуть, їх приносять волонтери і самі медпрацівники. Оскільки одяг, в якому безхатченки потрапляють до стаціонару, брудний та непридатний для таких морозів, його одразу утилізують.