"Я прийшла до владики Павла за коментарем. Я готую матеріал про життя церкви. Запитала, чому батюшки їздять на таких шикарних авто. Просто хотіла дізнатися його думку. Він почав говорити і каже "можете, це записувати, я нічого не боюся". А тоді раптом став викручувати мені руки і забрав мій телефон, на який записувала коментар", - заявила Карпенко.

Жінка розповіла, що владика Павло був не сам, його супроводжували інші священнослужителі. Журналістка додала, що свідком нападу була фотограф, яка була з журналістом і змогла зробити фото. Крім того намісник Лаври кричав.

"Спершу сказав, що всі ми дуже грішні. Я так і не зрозуміла, чи журналісти, чи дівчата, бо далі кричав про аборти, блуд, ще щось", - розповіла працівниця ЗМІ.

Постраждала викликала міліцію.

"Я викликала міліцію, напишу заяву. У мене забрали телефон. Фактично вкрали. Сказали: приходьте завтра. Як це розуміти? Але чи віддадуть мені телефон – невідомо", - скаржиться вона.

Владику Павла не вперше звинувачують у подібному ставленні до журналістів. Журналісту Михайлу Ткачу погрожував судом за питання про ресторани у Лаврі і дорогі авто батюшок. А журналіста Сергія Лещенка назвав душевнохворим за те, що він розмістив у своєму блозі фотографії автомобіля глави УПЦ МП Володимира.

До слова, Кандидат у депутати звернувся до журналістки: Вам не вистачає, аби вас хтось з ходу послав на три літери.