До того ж, переконаний Панетта, такий крок не зможе зупинити ймовірну програму Ірану з розробки ядерної зброї.

“В цій ситуації треба дуже обережно поставитись до можливих наслідків. І ці наслідки можуть не лише вплинути на Іран, а, що більш важливо, серйозно змінити ситуацію в регіоні, де перебувають наші війська. Отож, ми вважаємо, треба усе серйозно обдумати. Тому для нас важливим є те, щоб ми застосували усі можливі економічні санкції та дипломатичний тиск на Іран для того, щоб він все ж змінив свою поведінку у цьому питанні”, - каже міністр оборони США Леон Паннета.

Добре вивчити ситуацію і лише тоді вживати серйозних заходів вважають правильним і у низьці інших держав. Таку позиції підтримують і в ООН. Разом з тим, Ізраїль налаштований більш радикально. Як раніше заявляв президент країни Шимон Перес, військове вирішення проблеми є більш ймовірним, аніж дипломатичне.

Нагадаємо, у вівторок Міжнародне агентство з атомної енергії оприлюднило доповідь щодо ядерної програми Ірану. Експерти висловили занепокоєння, що країна може працювати над розробкою ядерної зброї. Усі закиди на свою адресу Іран спростовує.