За даними Міноборони, це найбільша кількість вильотів реагування за тиждень і одночасно найбільш значна форма військової активності Росії біля кордонів держав Балтії.

Також повідомляється, що за тиждень було зафіксовано і упізнано близько 80 літаків, частина з них були помічені в повітряному просторі Балтійських країн по кілька разів. За винятком кількох літаків, більшість з них летіли з вимкненим транспондером.

Зокрема, 30 літаків ВПС РФ було помічено біля кордонів Балтійських країн 8 грудня. У цей день винищувачі НАТО піднімалися в небо вісім разів. Це були літаки ВПС РФ Су-27, Су-24, Су-34, Міг-31, а також транспортні літаки та літаки розвідки.

Всі російські військові літаки здійснювали переміщення між континентальною частиною Росії і Калінінградською областю над нейтральними водами у Балтійському морі.

До слова, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг сьогодні на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Брюсселі заявив, що у НАТО зауважують про загрозу присутності військової авіації Російської Федерації у повітряному просторі Європи.