Dell Venue 8 7000 Series

Компанія Dell представила найтонший планшет у світі - Venue 8 7000 Series. Його товщина - лише 6 міліметрів, і це на 0,4 мм менше, ніж у представленого нещодавно ультратонкого Sony Xperia Z3 Tablet Compact.

Планшет обладнали OLED-дисплеєм діагоналлю 8,4 дюйма з роздільною здатністю 2560x1600 пікселів виробництва Samsung. Такий же екран, до слова, має Galaxy Tab S. Також на борті - 64-бітний 4-ядерний процесор Intel Atom Z3500 Moorefield з частотою 2.33 ГГц та 32 Гб пам'яті, а працює пристрій під управлінням Android 4.4 KitKat.

Ще одна особливість - це перший планшет у світі з технологією Intel RealSense. За допомогою спеціального програмного забезпечення та 3D-камери користувач може створювати тривимірні моделі довкілля, вимірювати реальні об'єкти, здійснювати постфокусування на готовій фотографії і навіть керувати додатками за допомогою жестів.
У продажу новенький Dell Venue 8 з'явиться у грудні.

Moto Hint

Компанія Motorola представила "розумну" Bluetooth-гарнітуру. Крихітний навушник Moto Hint не має жодних функціональних кнопок, зате обладнаний сенсорним покриттям, завдяки якому розуміє, що його вставили у вухо, і вмикається.

Ґаджет розпізнає голосові команди і вміє користуватися пошуком Google. Таким чином можна отримувати відповіді на найрізноманітніші питання, приймати дзвінки та користуватися багатьма функціями смартфону, не торкаючись його.

Розробники обіцяють сумісність гарнітури з пристроями будь-яких фірм, не лише "Мотороли". Орієнтовна ціна - $150.

Еластичний робот

Науковці Гарвардського університету розробили робота, який не боїться ані вогню, ані холоду, і може вижити навіть під колесами автомобіля.

Розробка має незвичну Х-подібну форму та м'який еластичний корпус. Рухається механізм по-пластунськи, завдяки компресорній системі - вона подає стиснене повітря у "кінцівки". Вбудованого акумулятора вистачає на дві години.

Робот може справно функціонувати при температурі -9°C, а також виживати у полум'ї протягом 20 секунд. Крім того, завдяки спеціальному захисному покриттю апарат стійкий до води та більшості кислот.

А ще - м'який корпус захищає "нутрощі" від пошкоджень під час сильних ударів. Робот може функціонувати навіть після того, як по його кінцівках проїде автомобіль.

За словами науковців, така техніка буде особливо корисною для рятувальників і пожежників.