"Я вважаю, грошей виділяють достатньо. А чи багато це... Тут потрібно враховувати, що депутат – держчиновник із особливим статусом, його голосування може мати ключове значення для країни", - сказав Володимир Олійник.

Регіонал переконаний, що зарплата народного обранця має бути гідною.

"Тому потрібно при розрахунках зарплати враховувати й корупційну складову, зарплата має бути гідною, щоб парламентар не лобіював чиїсь інтереси за гроші", - пояснив він свою позицію.

Олійник розповів, що свою зарплату витрачає на родину і допомогу виборцям.

"Подивіться, скільки людей приходить під парламент, скаржаться на якісь проблеми. Навіть якщо людина лукавить, непросто пройти повз. Я намагаюся допомагати, чим можу", - розповів він.

Нардеп переконаний, що варто врегулювати пільги народних обранців.

"Деякі депутати відмовляються від зарплат... Але тоді виникає питання: на що ж вони живуть? А ось пільги треба врегулювати, по тих же перельотах потрібно, щоб були звіти. А то всі узяли й полетіли до Ялти, наприклад, і ніхто не контролює", - сказав Олійник.

А от депутату від "Батьківщини" Андрію Сенченку, за його словами, зарплати вистачає, тому займається доброчинністю.

"Зайвими пільгами вважаю путівки у санаторій або замовлення машини по Києву, є ж громадський транспорт. А ось перельоти – необхідність, якщо їх скасувати, то всі будуть сидіти у Києві замість зустрічей із виборцями та вирішення проблем в округах", - сказав він.

Депутат від КПУ Олександр Зубчевський каже, що витрачає частину зарплати на те, щоб прохарчуватися у Києві.

"Звісно, готель надають безкоштовно, але треба ж якось харчуватися ще!", - наголосив політик.

Також комуніст витрачає гроші на поїздки до родини у Запоріжжя.

"Крім того, та площа, яку мені дають у готелі – 12 кв. м, не дозволяє мені перевезти до Києва родину, тому я постійно катаюся у Запоріжжя до них. Частина йде на поїздки по області й зустрічі з виборцями, на допомогу їм. Решти на життя вистачає, але це мені...", - зазначив він.

Інший член КПУ, Олександр Присяжнюк розповів, що на утримання родини з першої депутатської зарплати пішло трохи більше 4 тисяч гривень.

Нагадаємо, кожного дня один народний депутат обходиться державному бюджету у 2039 гривень.