"Ми будемо ініціювати питання відповідальності Генерального прокурора, питання відповідальності міністра внутрішніх справ. Ви знаєте, що ці питання не зняті з порядку денного. Більше того, внесено проект рішення про відставку Генерального прокурора, і тому це питання, так чи інакше, буде розглянуто в сесійній залі", - розповів після зустрічі з Ренатом Кузьміним заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Соболєв наголосив, що від Генпрокуратури та інших відповідних правоохоронних органів опозиція вимагатиме виконання наступних вимог:

- припинити незаконне відеоспостереження за Юлією Тимошенко;

- розслідувати обставини перевезення Юрія Луценка з київської клініки "Оберіг";

- розслідувати побиття у Харкові жінок-депутатів Олександри Кужель, Тетяни Слюз та Людмили Денісової;

- відреагувати на заборону виїзду за кордон захиснику Сергію Власенку.

"Краще було б дати ці відповіді тут. Можна було запросити начальника Головного слідчого управління, відповідних заступників. На жаль, ми бачимо, що такої можливості немає зараз", - підсумував нардеп після завершення зустрічі з першим заступником Генпрокурора.

Нагадаємо, зараз засуджена на 7 років екс-прем'єр Юлія Тимошенко перебуває у Харківський ЦКЛ №5. Стан її здоров'я опозиціонери та медики оцінюють по-різному: перші називають його важким, інші не бачать причин для хвилювань.

Генпрокурор Віктор Пшонка повідомив, що Юлію Тимошенко підозрюють у замовленні вбивства Євгена Щербаня. Він наголосив, що до такого рішення Генпрокуратура дійшла під час досудового розслідування, проведеного за новим КПК.

Сама ж Юлія Тимошенко назвала звинувачення в її причетності до вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році відвертою неправдою.