"На посту ДАІ м. Валки був зупинений автомобіль "Део Ланос" під керуванням місцевого 55-річного жителя. У 32-річного пасажира, жителя Коломацького району, виявлено та вилучено саморобний пристрій довжиною 15 см, пристосований для стрільби патронами 5,6 мм, та два патрони калібру 5,6 мм. Як пояснив чоловік, вилучений пристрій та патрони зберігав без мети збуту", — інформує прес-служба ГУМВС України в Харківській області.

Також повідомляється, що пізніше на цьому ж стаціонарному посту ДПС був зупинений також автомобіль "Део Ланос", який рухався по автодорозі Київ-Харків-Довжанський в напрямку Харкова під керуванням 29-річного молодика. У салоні автомобіля міліціонери виявили пакет з набоями до нарізної зброї калібру 5,45 в кількості 18 штук, який належав 48-річному пасажиру даного автомобіля.

Усе виявлене направлено до експертів-криміналістів для проведення експертизи.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правопорушникам загрожує покарання від 3 до 7 років позбавлення волі, триває слідство.

До слова, на Донеччині в автобусі, який їхав з Києва, виявили під час огляду боєприпаси і магазини для автомата Калашникова.