"Те, що сказав секретар РНБО — давно вже відомо. Ми знаємо, які контингенти там знаходяться, а це — різні бойові структури, а саме — збірні 18 напрямків: "казаки", бандити, батальйони так званих "ДНР" та "ЛНР" та інші. Це ті, хто веде різнопланові бойові операції. Це не та сила, яка може протистояти нашій потужній армії", — каже Маломуж.

Повний випуск програми "Ми разом" дивіться тут.

Він зазначив, що сформовані Збройні сили, яких вже до 180 тисяч, в Нацгвардії — 60 тисяч, в СБУ – 35 тисяч, прикордонників — до 40 тисяч – це вже та сила, яка має ефективно протистояти будь-якому ворогу. І тим більше — тим бойовикам "ДНР" і росіянам, яких близько 8 тисяч.

Але до цього часу не залучені професіонали високого рівня і спецназівці: досвід Афганістану, боротьба в миротворчих операціях, спецнази, антитерористичні підрозділи, асоціація "Альфа". І так ми ще нараховуємо 70-80 тисяч підготовлених сильних бійців. А це тоді б не потребувало хвиль мобілізації — лише призову спеціалістів високого рівня,
— наголосив генерал.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександо Турчинов повідомив, що на окупованій території українського Донбасу розгорнуте військове угруповання чисельністю понад 36 тисяч осіб, з них — 8,5 тисяч військовослужбовців регулярних військ Росії.