Як йдеться у повідомленні, сторона звинувачення у справі поваленого Президента Єгипту Хосні Мубарака заявила сьогодні під час суду над ним у Каїрі, що дійшла висновку: колишній Президент, екс-міністр внутрішніх справ і ще шестеро чільних начальників поліції були "справжніми підбурювачами" до вбивства минулого року майже 850 учасників протестів під час революційних подій в країні.

Як сказав головний прокурор у справі Мустафа Сулейман, підсудні віддавали чіткі вказівки використовувати бойові заряди і стріляти в мирних демонстрантів.

За його словами, прокуратура мусила провести власне розслідування й допитати сотні свідків, лікарів, працівників поліції тощо, щоб підготувати звинувачення, коли інші силові структури ігнорували запити про допомогу.

Мубараку та іншим сімом підсудним, справи яких за звинуваченням у причетності до вбивств об'єднали разом, у разі визнання винними може загрожувати смертна кара.

Крім того, Хосні Мубарака і двох його синів, Ґамаля та Алаа, звинувачують у корупції.

Нагадаємо, що 2 січня цього року суд відновив справу проти 83-річного Хосні Мубарака. Екс-президент слухає справу проти себе і своїх підлеглих на ношах.