На мітингу навіть ухвалили резолюцію, в якій вимагають відставки міністра культури РФ Володимира Мединського і нового директора театру у Новосибірську Володимира Кехмана, повідомляє видання Тайга.инфо.

Мітингувальники вимагали повернути в репертуар театру постановку "Тангейзер" і скасувати дію 148 статті КК РФ, яка стосується художніх творів. Активісти вважають цензуру неприпустимою і вимагають гарантувати їм свободу слова і творчості.

Акція відбулась біля Новосибірського театру опери та балету. На тому ж місці новосибірське духовенство і "православні активісти" вимагали раніше заборонити "Тангейзер" з гаслами "Захистимо святині — врятуємо Росію!"

Всього участь у мітингу взяли кілька тисяч людей. Активісти вирішили не давати можливості політикам виступати перед мікрофоном.

Видання нагадує, що директора Новосибірського театру Бориса Мездріча звільнили наприкінці березня. На його місце призначили Володимира Кехмана, який пізніше зняв оперу "Тангейзер" з репертуару.

Митрополит Тихон, який і звертався до правоохоронців, побачив використання у виставі не за призначенням церковних символів.