"Є підстави говорити про досягнення еквілібріуму на валютному ринку... Тому Національний банк констатує наявність передумов для лібералізації ринку і ослаблення деяких обмежень", — цитує прес-служба слова глави НБУ Валерії Гонтарєвої.

За словами першого заступника голови НБУ Олександра Писарука, протягом двох-трьох місяців Нацбанк закінчить процес очищення банківської системи, після чого перейде до структурної стабілізації ринку.

Регулятор працює над планом поетапного усунення валютних обмежень... Зокрема, поступово будуть скасовуватися всі введені обмеження на зняття коштів клієнтів з рахунків банків, які вводилися в 2014 - 2015 роках,
— сказав він.

Гонтарєва додала, що такі кроки регулятора повинні сприяти відновленню довіри громадян до банків і стануть своєрідною "точкою перезавантаження" для банківської системи.

Нагадаємо, 9 квітня НБУ скасував обмеження щодо операцій з купівлі життєво необхідних товарів (нафти, бензину, дизпалива, медичних виробів для гемодіалізу та лікування хворих на онкологічні захворювання тощо) за прямими контрактами з їх виробниками, а також товарів військового призначення.