Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, відповідне рішення 18 квітня ухвалив Ленінський районний суд Харкова.

Також Воржеїнова зобов’язана носити електронний браслет.

Як відомо, 13 квітня під час мітингу поблизу парку Шевченка у Харков біля виходу зі станції метро "Університет" на площі Свободи відбулася конфліктна ситуація, під час якої проросійськи налаштовані громадяни побили активістів Євромайдану. Постраждало близько 50 осіб, у тому числі один працівник міліції. До лікарні загалом звернулося 14 людей.

Пізніше у мережі з’явилося відео, на якому чоловік і жінка ногами добивають побитого чоловіка, який сидить на східцях підземного переходу.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (злісне хуліганство із застосуванням предметів для нанесення тілесних ушкоджень). Під час проведення слідчо-оперативних заходів була встановлена 53-річна жителька Чугуєва Харківської області, яка, згідно із доказами, брала активну участь у побитті активістів Євромайдану. 17 квітня правоохоронці затримали Воржеїнову.