"Тривають напади і обстріли позицій і блок-постів українських військ на території Донбасу з боку російських військ і терористів", - написав Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, за його словами, вчора після 18.00 і до сьогодні противник здійснив кілька спроб атакувати позиції українських військ на території аеропорту в Донецьку.

"В ході штурмів противником використовувалися гранатомети і вогнемети", - зазначив експерт.

Тимчук також розповів, що після 18.00 вчорашнього дня були скоєні обстріли позицій українських військ в районі н.п.Попасна, Красногорівка, Золоте, Новотроїцьке.

"Українські війська повністю дотримуються умов перемир'я, і відкривають тільки у відповідь вогонь при нападі на свої позиції", - наголосив керівник "Інформаційного опору"

Тимчук також повідомив, що вчора до 18.00, тобто до початку перемир'я, українські військові знищили 1 танк, 6 САУ, 2 БТР, 1 БМП, 7 артилерійських знарядь, 6 мінометів, а також живу силу противника (більша частина - в районі Маріуполя).

Додамо, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук вважає, що припинення вогню на Донбасі дасть можливість терористам збільшити кількість живої сили та техніки і зміцнити позиції.