Про це повідомляє Німецька хвиля з посиланням на dpa.

Згідно з повідомленням, результати технічного аналізу ФБР продемонстрували наявність зв’язку з іншими шкідливими програмами, які нещодавно були розроблені в Північній Кореї.

ФБР вдалося встановити чітку схожість між цією хакерською атакою та іншими хакерськими діями Північної Кореї.

"Ми дуже стурбовані руйнівною природою цієї атаки та приватну компанію", - йдеться повідомлення ФБР.

Також було встановлено схожість листопадової кібератаки на Sony Pictures з хакерським нападом Північної Кореї на південнокорейські банки та ЗМІ у березні 2013 року.

На думку представників американської служби, особливо неприйнятним такий крок Пхеньяна робить пов'язаний з атакою шантаж на Sony Pictures.

Напередодні кінокомпанія була змушена скасувати кінопрем'єру фільму "Інтерв'ю" (The Interview), згідно з сюжетом якого двоє американських журналістів отримуюють завдання від американських спецслужб убити північнокорейського лідера Кім Чен Ина під час інтерв'ю з ним.

Унаслідок атаки групи хакерів на ім'я "Сторожі миру" (Guardians of Peace) на комп’ютерні системи Sony Pictures були викрадені внутрішні документи кінокомпанії та електронне листування, які відтак виклали в інтернеті.

Кілька днів тому хакерська група поширила терористичні погрози в бік Sony Pictures, нагадавши про теракти 11 вересня 2001 року.

Відомий голлівудський актор Шон Пенн назвав рішення про скасування прем'єри фільму "історичним".

Висловилося з цього приводу й чимало інших відомих акторів, режисерів та продюсерів.

У свою чергу президент США Барак Обама під час своєї новорічної конференції розкритикував рішення Sony Pictures про скасування прем’єри кінострічки.

"Ми не можемо жити в суспільстві, де якийсь диктатор десь починає здійснювати цензуру в США", - обурився президент США.

Він наголосив на тому, що Сполучені Штати дадуть відповідь на хакерську атаку. Однак деталі плану такої відповіді американський президент розголошувати не став.

Водночас виконавчий директор Sony Pictures Майкл Лінтон, реагуючи на слова Обами, сказав, що не вважає, що компанія "здалася" хакерам, скасувавши прем'єру стрічки.

Водночас він назвав хакерський напад на кінокомпанію "найгіршою кібератакою" в американській історії.