За його словами, українська влада контролює лише 29% населення Луганщини та 9,5% частково, а 64,9% контролює так звана "ЛНР" і підрозділи, які нікому не підкорюються і впливу на них там ніхто не має. "Луганськвугілля" знищено, "Первомайськвугілля" було перенесено на сторону, яка підконтрольна українській владі. Там лишилися дві шахти. Одну терористи затопили, а одну – підірвали.

Вони зробили повний комунізм там: населення ні за що не платить – ні за комунальні послуги, ні за проїзд. Вони населенню теж ні за що не платять – ні пенсії, ні соціальні допомоги, ні зарплати, – розповів голова Луганської ОДА.

Також він повідомив, що столицею Луганської області сьогодні є місто Сєвєродонецьк. Там, де ситуація не підконтрольна українській владі – ті адміністрації не працюють.

Я хочу розвінчати міф про відновлення Донбасу. ОДА Управління капітального будівництва мала би займатись відновленням, але на рахунку 0,0 – немає нічого. 25 мільйонів ми отримали, і майже всі пішли на погашення кредиторської заборгованності за роботи, виконані раніше, – сказав Москаль.

Коли підписали перемир'я, за його словами, перша доба пройшла дуже спокійно. А вже через три дні всі ілюзії пропали і знову почалося те, що було.

Як повідомив Москаль,14 жовтня ВР розгляне зміни до адміністративного поділу. Потрібно приєднати ті населені пункти, які знаходяться в підпорядкуванні "ЛНР", до інших районів і міст.

Треба менше турбуватися про свою безпеку, а більше – про безпеку пересічних громадян, – вважає Геннадій Москаль.