Усього зібралося близько 80 людей, переважно представники ВО "Свобода" та "Батьківщина".

Артур Швецов, представник ВО "Свобода", озвучив вимоги мітингувальників.

"Ми вимагаємо відставки міністра внутрішніх справ Захарченка, він має взяти на себе відповідальність за події у Врадіївці та за інший безлад у міліції. Ми також вимагаємо переатестації всіх міліціянтів в Україні", - сказав він.

З представників влади ніхто до активістів не вийшов.

Як відомо, вчора, 7 липня, частина мітингувальників, які пікетують у Врадіївці, пішки відправилися із селища до столиці.

Маршрут ходи: Первомайськ (8 липня), Голованівськ (10 липня), Умань (11 липня), Монастирище (12 липня), Жашків (13 липня), Біла Церква (15 липня), Фастів (16 липня), Васильків (17 липня), Київ – Майдан Незалежності (з 18 липня – безстроково).

Сьогодні "Врадіївська хода" дійшла до Кіровоградської області, на черзі – Умань та Сміла.

Громадянський рух "Спільна Справа" має намір до 18-го липня, коли хода із Врадіївки дійде до столиці, зібрати у Києві людей, які постраждали від незаконних дій або бездіяльності правоохоронців з усіх куточків України. Вони вимагатимуть відставки Януковича.

Нагадаємо, минулого тижня трапилося резонансне зґвалтування у смт Врадіївка на Миколаївщині. Затримали 3 працівників правоохоронних органів за підозрою у зґвалтуванні і жорстокому побитті 29-річної жінки.

У містечку, де два міліціонери зі спільником зґвалтували і мало не вбили 29-річну Ірину Крашкову, тривають акції протесту. І навіть дещо запізніле втручання МВС і Генпрокуратури не може заспокоїти людей.