"Перше, що вражає, це висока заполітизованість діяльності міністерства, заяви якого є швидше політичними, що суперечать як етичним, фаховим, так і правовим міжнародним нормам, та мають дуже мале відношення до медицини та до захисту здоров’я пацієнтів", – йдеться у заяві, поширеній Конгресом українців Канади.

Конгрес наголошує, що пропагандистські заяви щодо низької кваліфікації лікарів не відповідають дійсності, повідомляє сайт Тимошенко.

"Візьмемо для прикладу "акушера-гінеколога", як згадується про неї в звіті міністерства. Це є доктор Христина Держко. Вона є професор Торонтського Університету (найкращі університети та медичні навчальні заклади України, на жаль, і близько не наближаються до його рівня)", - йдеться в заяві."Аналогічна ситуація і з іншими членами лікарської комісії, кожен з яких є висококваліфікованим спеціалістом в багатьох галузях медицини, що було розглянуто та затверджено Міністерством охорони здоров’я в Канаді", – наголошує Конгрес українців Канади.

В організації також здивовані заявами представників влади України щодо вільного володіння канадськими лікарями українською мовою.

"Потрібно пригадати, що у Канаді мешкають понад мільйон українців, та українська ідентичність та мова користуються повагою, і деякі депутати канадського парламенту, прем’єри провінцій, члени різного рівня урядів, а також багато професіоналів та членів загальної українсько-канадської громади добре зберегли і знають українську мову, мабуть краще, ніж деякі представники української влади", – заявляє Конгрес.