Захисники Луценка спростовуватимуть у Печерському суді звинувачення, які інкримінують екс-міністру внутрішніх справ. Судові дебати ж у справі розпочались напередодні. Нагадаємо, прокурори під час свого виступу просили визнати екс-урядовця винним та призначити йому 4,5 роки тюрми. Водночас для водія Луценка держобвинувачення вважає достатнім умовний термін. Таким він може бути і для екс-міністра, - кажуть адвокати Луценка, але все залежатиме від позиції суду.

“Є призначення міри покарання у вигляді позбавлення волі, але з відтермінуванням виконання вироку, тобто стаття 75 зі значком 1. Таку норму закону прокурори просили застосувати до того ж Приступлюка, тобто суд має право таке зробити, хоча я в це мало вірю”, - каже адвокат Ю.Луценка Олексій Баганець.

Адвокати Луценка наполягають на виправдальному вироку за усіма епізодами кримінальної справи. Нагадаємо, прокуратура закидає колишньому міністру незаконне позачергове виділення квартири водієві та зарахування його цивільного стажу в міліцейський, а також затвердження наказу про святкування Дня міліції у той час, як уряд економив бюджетні кошти.