"Вітаю вас із Міжнародним днем рідної мови, покликаним привернути увагу людства до важливості збереження мовного розмаїття у сучасному світі. З-поміж тисяч мов, які існують на планеті, найдорожчою для кожного є його рідна мова. У ній закарбовано історичну долю, духовну міць і національну суть народу", - передає звернення Януковича до співвітчизників офіційне представництво Президента України.

За словами глави держави, мова упродовж віків допомагала людям утверджувати свою самобутність та виступала важливим чинником порозуміння.

"Переконаний, що зміцнення позицій української мови в усіх сферах соціального життя, плекання всього мовного та культурного багатоманіття України і надалі сприятимуть прогресивному розвиткові й піднесенню держави", - також сказано у зверненні Віктора Януковича.

До слова, 22 лютого на Першому національному Президент Віктор Янукович займе приблизно 8 годин ефіру.

Нагадаємо, 8 серпня минулого року Віктор Янукович підписав скандальний закон "Про засади державної мовної політики", після чого російська та декілька інших мов набули статусу регіональних у ряді областей України.