Кулінарам доводиться працювати швидко, особливо в обідню пору. Тут завжди чергує двоє кухарів. Вони використовують тільки свіжі інгредієнти.

Мііа Коркола (шеф-кухар ресторану Kappeli (Фінляндія)): “Коли ви гуляєте нашими лісами, ви спокійно можете збирати гриби і їсти їх. У нас також чудові озера, де ви можете ловити рибу. Природа у Фінляндії дуже чиста. Це і є основа нашої кухні”.

На обід до ресторану у Хельсінкі приходить багато бізнесменів. Більшість з них - постійні клієнти. Тут також можна зустріти багато туристів.
Заклад відомий своїми картинами. Це пейзаж одного з фінських художників XIX сторіччя. Зараз витвір здобув визнання, однак малювали його, схоже, без думки про високе мистецтво.

Сантері Усітало (представник ресторану Kappeli (Фінляндія)): “У 1880-ті роки жив собі чоловік на імя Онні Ветерхоф. Він керував рестораном впродовж двох років. Ветерхоф любив щонеділі запрошувати відомих митців до себе на святкування. На їхніх вечірках алкоголь лився рікою. Але тоді художники були бідними і не мали грошей, аби заплатити за частування. Тому вони малювали картини, які залишали власнику ресторану. Таким чином на стінах Kappeli назбиралося стільки гарних картин”.

Ресторан Kappeli відомий не тільки картинам, але й хорошою їжею. Наприклад білугою. Її готують з фенхелем та гірчичним соусом. Рибу подають на омлеті з лосося та картоплі.

Мііа Коркола (шеф-кухар ресторану Kappeli (Фінляндія)): “Білуга має трохи жиру, але водночас не є дуже жирною рибою. Те саме стосується і лосося. Ми готуємо соуси, які добре поєднуються за ароматом риби. Це наша особливість”.

Ресторан Kappeli має власне кредо. Звучить воно так - найголовніше, аби страва була фінською. Ще одне правило, якого дотримуються у закладі - подавати смачні наїдки у чудовій атмосфері.