Експерти підрахували, що зі стандартного святкового столу на чотирьох дорослих та двох дітей викидається продуктів приблизно на 180 гривень.

З цього випливає, що міське населення України за свята напродукує харчових відходів на 930 млн гривень.

"Таким чином, під час свят міським населенням на смітник викидається кількість продукції еквівалентна 7,5 тис. тонн ковбаси "Московської" або 13 тис. тонн твердого сиру, або ж 60 тис. тонн мандаринів", - зазначив директор агентства AgriSurvey УКАБ Тарас Гагалюк.

За його словами, під час опитування 59% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів, а ще 5% опитаних сказали, що викидають понад 25% куплених до столу продуктів.

До слова, київські медики порадили на новорічні свята не зловживати спиртним та не переїдати. У Головному управлінні охорони здоров’я наголошують, що доцільно повечеряти трохи раніше, а до святкового столу подати легкі закуски.