Про це повідомляє прес-служба МЗС.

За даними МЗС, переважна більшість (70%) населення у східних областях України віддає перевагу єдиній державі і лише 18% підтримує від’єднання регіону від України.

Читайте також: Франція не визнає "референдуми" на Донбасі

"Про це свідчать, зокрема, опитування громадської думки в Україні, проведені у квітні впливовим дослідницьким центром П’ю (Pew Research Center)", - йдеться у повідомленні.

Схожі результати були оприлюднені раніше Київський міжнародним інститутом соціології спільно з тижневиком "Дзеркало тижня". Згідно з опитуванням, близько 15% жителів південно-східних областей України виступають за приєднання до РФ, в той час як в одній Донецькій області, ця цифра складає не більше 27,5 %.

"Водночас, соціологічні дослідження показали, що в основі протестних настроїв лежать соціально-економічні та безпекові причини, а не, наприклад, мовне питання (лише 6,5 % громадян південно-східних регіонів України виступають проти обов’язкового знання української мови)",- запевняють у зовнішньополітичному відомстві.

На думку МЗС, більшість місцевих жителів залякані озброєними проросійськими терористичними банд формуваннями, тому не висловлюють своїх думок.

Нагадаємо, у Донецькій та Луганській областях триває так званий референдум. За словами організаторів, спостерігається незвичайно велика явка.

Як повідомили у так званому ЦВК "референдуму" про статус Луганської області, бійці Національної гвардії України забрали з псевдовиборчих дільниць понад 15 тисяч бюлетенів.

Під час Антитерористичної операції у Донецькій області бійці Національної гвардії вилучили 800 заповнених бюлетенів із результатами голосування на так званому референдумі.

Крім того, СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ поблизу Маріуполя Донецьої області вилучили 10 тисяч бланків бюлетенів псевдореферендуму. У всіх бюлетенях було заздалегідь проставлена відмітка "Так" за підтримку федералізації "Донецької народної республіки".

В МЗС України заявили, що український народ не визнає результатів “референдуму” на Донбасі, які не матимуть жодних правових наслідків для територіальної цілісності України.

Секретар РНБО України Андрій Парубій запевнив, що українські війська готові відбивати ймовірний напад Росії після так званого референдуму на Донбасі.

За даними організаторів нелегітимного волевиявлення, свою думку висловило вже понад 70% жителів регіону. Також сепаратисти запевняють, що їхній "референдум" проходить без порушень.