Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час спільного засідання Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Комітету з питань запобігання і протидії корупції, повідомляє Укрінформ.

"Зареєстровано 121 заяву, у тому числі 57 заяв на основі рапортів працівників міліції, про зникнення громадян під час масових акцій протестів на Майдані. Відкрито кілька десятків кримінальних проваджень", - сказав він.

Аваков поінформував, що для розслідування справ щодо зниклих безвісти на Майдані МВС наразі співпрацює з двома громадськими організаціями - "Євромайдан SOS" і "Пошукова ініціатива Майдану".

Так, за даними першої організації, досі зниклими безвісти залишаються 27 осіб, а за даними другої - 57. Деякі особи, як встановили правоохоронці, знаходяться в іншому місці проживання, а двоє переховуються через вчинення ними правопорушень.

"Багато осіб зникли за обставинами, не пов'язаними з масовими акціями протестів, і зникли ще до подій на Майдані. Таким чином, на сьогодні слідчими органами внутрішніх справ розслідуються шість кримінальних проваджень і по суті розслідується зникнення восьми громадян, які можуть бути пов'язані з проведенням масових акцій протестів на Майдані", - зазначив Аваков.

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ оголосило кільком особам підозру у викраденні Ігоря Луценка і Юрія Вербицького.