Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Зважаючи громадський резонанс, матеріали службового розслідування управління внутрішньої безпеки, консультації з органами місцевої влади , що надійшли до міністерства рапорту - прийнято рішення про звільнення з посад низки керівників УМВС на місцях", - написав він.

З посад звільнені керівники міліції Черкаської області (Бойко), Рівненської області (Чайка) , АР Крим (Авруцький), Закарпатської області (Турдай), Одеси (Вершняк).

"Не стану публікувати імена ні тих, хто свого часу підтримував ці призначення, мотивуючи професійність призначуваних і суспільну необхідність таких кадрових рішень. Відповідальність все одно на мені", - зазначив глава МВС.

Просто скажу, високим політичним лобістам у тому числі - кожен з вас помилився, як і я. Тому - на тому поставимо крапку, зробимо правильні висновки, обмежимо спрагу кадрових політичних призначень. З учорашнього дня в МВС мною створена і працює спеціальна кадрова комісія - поза емоційних і політичних компонент. Помилки були і, на жаль, будуть. Важливо створити механізм їх швидкого виправлення", - додав Аваков.