Jeep Cherokee

До України приїхав новий Jeep Cherokee. Позашляховик з доволі екстраординарним дизайном вже доступний за ціною від 872 467 грн.

За ці гроші покупці отримають базову, однак доволі багату комплектацію. Так, стандартно авто оснащене клімат і круїз контролями, вентиляцією сидінь, камерою заднього бачення та мультимедійною системою Uconnect з кольоровим дисплеєм діагоналлю 8,4" зі сенсорним і голосовим управлінням.

Позашляховик доступний з бензиновим двигуном 2.4 (184 к.с.), турбодизелем 2.0 (170 к.с., 350 Н·м) та 9АКПП.

Експерименти Euro NCAP

Асоціація Euro NCAP розбила 12 нових автомобілів. Серед них - Land Rover Discovery Sport та Lexus NX, які вже доступні в Україні, Porsche Macan, свіжі Kia Sorento, Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Subaru Outback, а також Mini Cooper, Opel Corsa, 2- і 4-місний "смарти", та універсал Dacia Logan MCV.

Більшість автомобілів показали високий рівень захисту людей як в салоні, так і ззовні. І отримали максимальні 5 зірок.

А от безпеку свіжих "Смартів", "Корси" та "Міні" оцінили у 4 зірки. Що теж непогано, зважаючи на компактні розміри цих моделей.

Найгірше в цій серії краш-тестів виступив універсал Dacia Logan. Йому дали лише 3 зірки. Спеціалісти Euro NCAP відзначили низький захист водія, пасажирів і пішоходів. Також на оцінку серйозно вплинув скромний набір систем безпеки.