Так, Міноборони постачає військовослужбовцям бушлати 1988 року виробництва. 26 років тому цю куртку у війську вважали якісною, однак сучасні вимоги до військової форми значно вищі. Скажімо, тканина не може бути легкозаймистою.

Слова волонтерів підтверджують і самі військові. Кажуть бушлат загоряється від першої ж іскри. А термобілизна зовсім не термо, а звичайна.

При цьому в Україні є виробники, які шиють якісний і головне недорогий одяг для солдатів, запевняють волонтери. Скажімо повний зимовий комплект коштує приблизно 2 тисячі гривень, а штани і куртка - разом 800 - 900 гривень.

У міністерстві оборони пояснюють - старі зразки форми на поступово замінюють новими. Хоч і визнають - проблеми з одягом є, і їх у прискореному режимі намагаються вирішити. В тому числі і за допомогою волонтерів.

Як твердять в Нацгвардії, Міноборони забезпечило зимовою формою солдатів лише на 15%. Тож підтримка волонтерів і добровільні пожертви українців й надалі залишається для війська життєвою необхідністю.

Нагадаємо, попри усі намагання зігріти армію, Міноборони визнають, що солдати на передовій продовжують мерзнути. За словами міністра оборони України Степана Полторака, найбільша проблема у бійців зараз зі штанами.