Політик переконаний, що деякі заяви російських політиків працюють проти них.

"Кожен приїзд патріарха Кирила в Україну зменшує шанси для російської православної церкви в Україні. Тобто деякі необдумані заяви того ж Кирила чи Жиріновського – працюють проти тих цілей, які ставлять перед собою ці політики. Адже вони не розуміють Україну, не розуміють наш дух і не розуміють, що те, що вони говорять – навпаки працює проти них самих", - сказав він Gazeta.ua.

Бригинець вважає, що не варто влаштовувати проти них протести.

"На мою думку, слід навпаки дати їм можливість якомога з гіршого боку себе показати. А якщо ми будемо проти них протестувати, влаштовувати певні акції, то це означатиме, що ми дуже серйозно ставимося до їхнього впливу, що ми їх боїмося, вбачаємо в них якусь небезпеку для країни", – зауважив нардеп.

За словами члена ВО "Батьківщина", "небезпека для України – не в Путіні, не в Жириновському чи Кирилі, а в Януковичі, Рибакові, Азарові, Симоненку тощо".

Він каже, що готовий виходити на акції проти українських політиків.

"Я абсолютно впевнений, що ніяка армія світу не буде на нас нападати і немає іншого способу здати Україну, ніж через економічні чи духовні важелі, що сьогодні й робить діюча влада. Тому протести українського народу повинні спрямовуватися проти українських політиків. І тоді це буде абсолютно логічно й нормально. І я готовий підтримувати будь-які акції, спрямовані проти українських політиків", – запевнив опозиціонер.

Бригинець переконаний, що інші країни не можуть напряму впливати на Україну.

"Тільки опосередковано через політиків, які лобіюють їхні інтереси в нашій державі. Таким чином не може Путін вплинути на Україну інакше, ніж вплинувши на Медведчука, Януковича, Табачника й інших, давши їм певні доручення, які вони потім виконують", - сказав він.

Нардеп вважає, що винні у всьому українські чиновники.

"Так хто винен у цьому? Путін, що він дає такі доручення в інтересах Росії – це його право. Насправді ж винні наші політики, які заради особистого комфорту, своїх статків, кар'єри чи чого завгодно працюють в інтересах іншої держави, а не України", – підсумував Бригинець.

Нагадаємо, раніше Бригинець порадив Януковичу перенести своє робоче місце у Межигір'я.