Російський телеведучий знову у припадку лякає українців кредитом від МВФ та американськими "ложечками". Він переконує, що найкращий друг України – це Росія, і заявляє, що Москва ніколи не була проти асоціації України з ЄС.

І на ділі так воно і було – Путін ніколи відкрито не заявляв, що виступає проти зближення України та ЄС, проте про шантаж ніхто не згадав.

Ми залишаємо за собою право використовувати протокол №6 Угоди про Зону вільної торгівлі СНД, підписаний 2 роки тому, щоби захистити свій ринок. Це не означає, що ми будемо забороняти ввезення на російський ринок українських товарів, але це означає, що ці товари не будуть користуватись пільговим режимом в рамках Зони вільної торгівлі,
— заявив Путін.

Дивіться повний випуск програми: "Вєсті Кремля". Куди ж зникав Путін, у Росспоживнагляді хваляться рекордним урожаєм шишок

Про це він заявив ще 14 жовтня 2013 року, а після цього Росія відмовилась від українських продуктів. Прямий шантаж. Проте Росія не врахувала, що від цих воїн страждає звичайний російський споживач.

Але не лише Україна є жертвою у цих торговельних війнах. Київ, до прикладу, заборонив у Росію експорт військової продукції та товарів подвійного призначення, а це б'є по оборонному секторі РФ та, зокрема, ракетобудуванні.