"Як кожен депутат Верховної Ради, незалежно від фракції, а тим більше, я з Ігорем (Марковим - "24") в дружніх відносинах, я негативно ставлюся до того, що у депутата, який прийняв присягу, отримав мандат, голосував за певні законопроекти, і десь в якихось-то законопроектах його голос, можливо, був навіть вирішальним, через рік відбирають мандат. Що робити тепер з цими законами, які були прийняті?", - розповів Олег Царьов в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Читайте також: Суд позбавив мандата нардепа Ігоря Маркова

"Я до цього ставлюся негативно, і вважаю, що ми повинні зараз повністю виключити можливість подібної практики в майбутньому на законодавчому рівні. Виходить, що де-юре, якщо існують такі механізми, то де-факто - у депутата немає недоторканності", - додав регіонал.

Водночас Царьов порадив самому Ігорю Маркову бути стриманішим і не говорити зараз речей, які можуть образити колишніх колег по фракції. Він додав, що регіонали хоч і підтримують Маркова, дехто від його заяв просто розгублений.

Читайте також: Екс-нардеп Марков розповів правду про "чорні" зарплати регіоналів

"Він робить помилку. Йому потрібно йти в ЄС, відновлюватися в депутатах і займати більш конструктивну позицію. Я можу зрозуміти його настрій, але з деякими речами я не згоден", - зізнався Царьов.

Нагадаємо, Ігор Марков з фракції Партії регіонів став п'ятим нардепом у парламенті сьомого скликання, якого позбавив повноважень Вищий адміністративний суд України. Читайте детальніше у нашому матеріалі - Рада конфліктів: Скандал з Марковим та інші нардепи без мандатів.