За словами першої “дівчини Бонда”, Шон Коннері настільки нервував у свій перший день в ролі “Агента 007”, що мусив перехилити чарку міцного напою, щоб проказати свою знамениту фразу-представлення.

Шотландський актор став легендою екрану після ролі Джеймса Бонда у фільмі “Доктор Ноу” 1962 року.

Однак, його партнерка у фільмі Юніс Гейсон розповіла, що Коннері був був просто паралізований хвилюванням у його перший день на кіностудії, і йому коштувало чималих зусиль сказати свою безсмертну фразу “Бонд. Джеймс Бонд”.

“Бонд. Джеймс Бонд”

84-річна Юніс, що зіграла дівчину Бонда Сильвію Тренч у перших двох фільмах “бондіани”, каже, що зірковому шотландцю згодом вдалося приборкати свої емоції за допомогою алкоголю.

“Шон дуже нервував. Усе виглядало приблизно отак: “Моє ім’я Шон Бонд - стоп! - Джеймс Коннері - стоп!”. Врешті-решт усе стало настільки кепсько, що Теренс Янг, наш режисер, вирішив зробити перерву на ранній обід. Він сказав: “Є лише один вихід - нехай Шон вип’є чогось міцного у ресторані”. Я пішла до Шона, сказала йому, що він просто зобов’язаний збадьоритися чимось міцним, і він одним махом випив свою склянку. Ми повернулись на знімальний майданчик, і Шон чудово відіграв сцену за першим разом. Я запитала, хто він, і він відповів: “Моє ім’я Бонд. Джеймс Бонд”, - розповідає Юніс Гейсон.

Коннері, який у ролі шпигуна, як відомо, замовляючи свій мартіні із горілкою, вимагав, щоб його “збовтали, але не змішували”, знявся у рекордній кількості фільмів “бондіани”, ставши міжнародною кіноіконою та шотландським національним надбанням.

Юніс Гейсон була першою героїнею, що з'явилася на екранах у “Докторі Ноу”, а отже стала першою “дівчиною Бонда”.

Планувалося, що Гейсон буде постійним жіночим персонажем у фільмах “бондіани”, але згодом її зняли з ролі.

Юніс Гейсон

З часом вона з'являлась у серіалах, зокрема ”Святий” (The Saint) і “Месники” (The Avengers).

Партнерка Коннері у фільмі “Голдфінгер” 1964 року Таня Мале, що зіграла Тіллі Мастерсон, також розповіла про свою роль “дівчини Бонда”, зазначивши, що роль кіноідола видавалася їй страшенно нудною.

71-річна Мале, топ-модель у минулому, розповідає:

“Це був єдиний фільм, у якому я знялася, оскільки надала перевагу подіуму. Насамперед тому, що таким чином я заробляла втричі більше - а це завжди хороший аргумент. Та й взагалі, мені не подобався весь цей галас навколо мого імені - мені це до смерті набридло. “Бонд” тоді ще не був тим легендарним “Бондом”, яким є зараз , усе тільки починалося. І уперше хтось припустив, що фільм матиме успіх, лише на його прем'єрі. Контролю на вході до кінотеатру майже не було, оскільки ніхто не розраховував, що бодай якісь глядачі прийдуть на фільм. Але кінотеатр на Лейцестер Сквер, був заповнений вщерть, - була така штовханина, що повилітали дзеркальні шибки на вікнах”.

Мале зізнається, що ніколи не шкодувала, що більше не знялася у жодному фільмі.

“Ну справді, якщо ти збираєшся зіграти лише одну роль у своєму житті, що може бути краще за “Голдфінгер”?” - додає вона.

Коннері також переміг у опитуванні “Найкращий Бонд усіх часів”, що проводилося телепередачею “This Morning” на каналі ITV.

Шотландець Коннері, що отримав голоси 39% глядачів, потіснив з п’єдесталу Деніела Крейга, який зайняв друге місце, а Пірс Броснан опинився на третій сходинці.